Haal meer uit je duiken
met Joe's Gone Diving
Dagelijkse duiktrips rond het eiland
Tulamben
Amed
Padang Bay
Candi Dasa
Manta Point
Seraya
Nusa Penida
Menjangan
En nog vele andere
PADI Cursussen van beginner to professional
Discover Scuba Diving
Open Water Duiker
PADI Specialities
Divemaster
Dive Instructeur
Duurzaam Duiken
  PADI Green Star
  Shark Guardian Center
  Support Aquatic Alliance
  Refill Bali Water Station
  Project Aware World Record Holder
Go Pro met Joe
Divemaster
Dive Instructeur
MSDT
Staff Instructeur
javascript

Joe's Nieuws, nieuws over duiken op Bali

Bekijk hier het laatste nieuws over duiken op Bali met Joe's Gone Diving.


Duikspecialty van de maand: PADI Enriched Air Diver

10 07 17 - 10:41

Een van de populairste PADI duikspecialties is de PADI Enriched Air Diver cursus, en met goede reden. Volg de PADI Specialty duikcursus in juli bij Joe's Gone Diving en betaal slechts IDR2.000.000.

De meeste mensen weten dat je met Enriched Air, wellicht beter bekend als nitrox, langer kunt duiken. Op nitrox kunnen duiken is vooral heel erg handig als je meerdere dagen wilt duiken, op duikvakantie gaat of veel duiken op een dag maakt.

Maar hoe werkt het nu precies? Zoals je je misschien van de open water cursus kunt herinneren, limiteert de hoeveelheid stikstof die je opneemt de duur van je duik. Normale lucht bestaat uit zo'n 21% zuurstof en ongeveer 79% stikstof, door het zuurstofpercentage te verhogen en het stikstofpercentage te verlagen, haal je minder snel je decompressielimiet en kun je dus langer duiken!

Vaak wordt er gezegd dat als je op nitrox duikt, je ook dieper mag duiken. Dat is niet waar. Het is zelfs zo dat zuurstof giftig wordt op een bepaalde diepte en je dus extra op je diepte moet letten. Hoe diep je mag is afhankelijk van het percentage zuurstof dat je gebruikt. Tijdens je nitrox cursus op Bali, leer je tot welke diepte je mag duiken en hoe je je computer in kunt stellen voor het juiste zuurstofpercentage, zodat je veilig kunt duiken. 

Hier bij Joe's Gone Diving, duiken we normaal op 32% zuurstof zodat je minimaal tot 30 meter kunt duiken. Het zal je wellicht opvallen dat al ons duikpersoneel op nitrox duikt waar mogelijk, zodat ze minder stikstof opbouwen. 

De PADI Enriched Air Diver cursus neemt een halve dag in beslag. Het is een theoretische cursus zonder duiken dus een ideale cursus als je een dagje niet wilt duiken of in de middag als je terug komt van je duiken.
  • facebook
  • twitter
  • google
  • instagram
  • you tube