Haal meer uit je duiken
met Joe's Gone Diving
Dagelijkse duiktrips rond het eiland
Tulamben
Amed
Padang Bay
Candi Dasa
Manta Point
Seraya
Nusa Penida
Menjangan
En nog vele andere
PADI Cursussen van beginner to professional
Discover Scuba Diving
Open Water Duiker
PADI Specialities
Divemaster
Dive Instructeur
Duurzaam Duiken
  PADI Green Star
  Shark Guardian Center
  Support Aquatic Alliance
  Refill Bali Water Station
  Project Aware World Record Holder
Go Pro met Joe
Divemaster
Dive Instructeur
MSDT
Staff Instructeur
javascript

Volg het PADI IDC op Bali en word een PADI Duikinstructeur in 2 weken.

Altijd al je passie voor duiken met anderen willen delen en mensen kennis willen laten maken met de bijzondere onderwaterwereld? Er zijn niet veel betere plekken dan Bali in Indonesië, met fantastische duikstekken, cultuur, zon en strand. Met de Instructor Development Course (IDC) bij Joe’s Gone Diving, word je in 2 weken opgeleid tot PADI Open Water Scuba Dive Instructor.

PADI IDC op BAliWe leiden niet zo maar duikinstructeurs op bij Joe’s Gone Diving. We willen graag dat je na je IDC over alle vaardigheden beschikt om een succesvolle PADI Duikinstructeur te worden. En meer uit je IDC op Bali haalt, dan alleen het slagen voor je PADI Instructeursexamen. Dit vergt tijd en toewijding, en een enthousiaste Course Director met een passie voor lesgeven, die gedurende je hele cursus klaar voor je staat. Daarom zijn bovendien onze groepjes altijd klein en duurt ons programma net iets langer dan voorgeschreven is, zodat je de individuele aandacht kunt krijgen die je nodig hebt.

Bespaar jezelf tijd en bereid je voor met IDC Online

Om je voor je IDC op Bali voor te bereiden, bieden we 2 keuzes bij Joe’s Gone Diving. Of voorbereiding vanuit huis middels eLearning of door onze klassikale sessies hier op Bali te volgen voor de start van je IDC. Hoe werkt dat nu precies? Als onderdeel van het IDC curriculum moet je verschillende presentaties volgen die IDC Online worden genoemd. Bij de meeste duikscholen kun je deze alleen klassikaal volgen. Bij Joe’s geven we je de keuze, of deze via eLearning te volgen waardoor je minder tijd in het klaslokaal door hoeft te brengen, of als je niet voldoende tijd hebt om dit vooraf te doen, gewoon een dag eerder met je cursus beginnen en onze klassikale sessies volgen. Het grote voordeel van eLearning? Je kunt dan op Bali direct van start met interactieve duik-workshops, het toepassen van het PADI lessysteem en het oefenen met lesgeven.

Bij het aanmelden voor eLearning, zorg er dan voor dat je je met onze duikschool affilieert, aangezien je hierdoor een korting van US$150 krijgt op onze cursusprijs. Je betaalt PADI rechtstreeks AUD412 voor eLearning (US$296, januari 2017).

 

We hebben 3 verschillende pakketten:

REPRICE

Met e-Learning
IDC only 10 dagen US$ 1050
IDC + EFRi 12 dagen US$ 1250
IDC +  EFRi + MSDT 15 dagen US$ 1900
Zonder e-Learning    
IDC only 12 dagen US$ 1200
IDC + EFRi 14 dagen US$ 1400
IDC +  EFRi + MSDT 17 dagen US$ 2050

Bekijk de Bali IDC Kalender voor een gedetailleerd overzicht van de data en onze prijslijst voor een volledig overzicht van de kosten.


Voor wie
 • Minimum leeftijd: 18 jaar
 • Je bent PADI Divemaster of PADI Assistant Instructor, of bent duikinstructeur bij een andere gelijkwaardige organisatie. Op het moment dat je de PADI Instructor Exams ingaat, dien je ook Emergency First Response Instructeur te zijn (of een brevet van een vergelijkbare organisatie hebben).
 • Minimaal 6 maanden geleden gecertificeerd als duiker
 • Emergency First Response Instructeur
 • Minimaal 100 duiken inclusief ervaring met nachtduiken, diepduiken en navigatie
 • EFR-cursus afgerond in de afgelopen 24 maanden (of een vergelijkbaar brevet van een andere organisatie)
 • Medische duikverklaring van een arts, maximaal 1 jaar oud

 Je kunt je voorbereiden op je IDC door de theorie van je duikmaster-cursus en de Encyclopedia of Diving nog eens door te nemen. Daarnaast biedt PADI je de mogelijkheid om al je kennis op te frissen met de eLearning-module ‘Dive Theory’. Met dit interactieve programma ben je goed voorbereid op je IDC. Je kunt dit rechtstreeks op de PADI.com website kopen. Link je aan Joe’s Gone Diving als je je aanmeldt voor eLearning, dan krijg je bovendien een extra korting op onze cursusprijs.

 In de 2-daagse EFR Instructor cursus leer je hoe je anderen les kunt geven in de Emergency First Response cursus en oefen je met hartmassage en eerste hulp bij ongelukken.

Als je al een Emergency First Response Instructeur bent of een vergelijkbaar brevet van een erkende organisatie, dan kun je direct in onze IDC duiken.

Duur: 1.5-2 dagen

 Nadat je de IDC Online presentaties hebt afgerond, middels eLearning of onze klassikale sessies, gaat de volledige IDC van start. Het IDC-programma duurt 10 dagen en wordt gegeven door onze enthousiaste, meertalige Course Director die een passie voor het geven van duikcursussen heeft en je als geen ander de kneepjes van het vak kan laten zien. De Course Director is continu aanwezig gedurende je IDC en staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met het ontwikkelen van je lesvaardigheden. Ons IDC bereidt je niet alleen voor op de officiële PADI Instructor Examens. Het geeft je bovendien alle tools om een fantastische PADI Duikinstructeur te worden door te focusen op de daadwerkelijke vaardigheden die je nodig hebt om na je examen succesvol te zijn in de duikindustrie. In interactieve workshops leer je om de PADI standaarden toe te passen en oefen je met lesgeven.

Een overzicht:

 • Ontwikkel je lesvaardigheden door te oefenen met het lesgeven in het zwembad en open water en het geven van theoriepresentaties
 • Test je kennis van duiktheorie op het gebied van fysica, fysiologie, duikmateriaal, de recreational dive planner, decompressieziekte, duikvaardigheden en omgeving
 • Krijg tips en trucs voor het lesgeven in alle PADI cursussen tot aan PADI Divemaster niveau.
 • Volg workshops op het gebied van discover scuba diving, open water, adventures in diving, rescue en divemaster
 • Perfectioneer je demonstratievaardigheden in onze speciale duikvaardigheden-workshop
 • Leer meer over: leren lesgeven en het PADI systeem, risicomanagement, zakelijke principes voor de duikinstructeur en veel meer

Aan het einde van je IDC heb je alle tools in handen om een goede duikinstructeur te worden en voor je PADI Instructor Exams te slagen.

Duur: 10 dagen

 Zodra je de Instructor Development Course bij Joe’s Gone Diving in Bali met succes hebt afgerond, melden we je aan voor de officiële PADI Instructor Exams die in Sanur op Bali plaatsvinden. Precies daar waar je al je vaardigheden hebt geoefend. Gedurende de examens worden alle vaardigheden die je de afgelopen 2 weken hebt geoefend getoetst door PADI Examinatoren.

Duur: 2 dagen

 Mocht je meer tijd hebben om met je Go Pro avontuur verder te gaan, dan kun je ons MSDT- programma (Master Scuba Diver programma) volgen. In 3 dagen leer je om in 5 populaire PADI Specialties les te geven en leg je de basis om een Master Scuba Diver Trainer te worden. Zodra je 25 studenten hebt gecertificeerd, kun je het PADI Master Scuba Diver pasje aanvragen. Ons MSDT-prep programma is inclusief een overnachting in Tulamben en duiken op het beroemde USAT Liberty wrak uit de tweede wereldoorlog.

Duur: 3 dagen

 

Wat zit erbij

 • PADI Course Director
 • Lunch & snacks, koffie, thee & water
 • Op duikdagen: transport, handdoeken, eventuele kosten voor park-entree en belastingen
 • 10% korting op de aankoop van duikmateriaal
 • Gratis Wifi
 • Assistentie bij het vinden van accommodatie
Extra's
 • PADI IDC en EFR lesmaterialen
 • PADI Examenkosten & PADI lidmaatschap (rechtstreeks te betalen aan PADI)
 • PADI IDC Online (als je voor eLearning kiest)
 • Huur van duikmateriaal

Begin vandaag nog met je PADI Instructor Development Course door je aan te melden voor PADI Dive Theory Online. En check onze IDC-kalender om je plek te reserveren op de eerstvolgende IDC bij Joe’s Gone Diving op Bali in Indonesië. • facebook
 • twitter
 • google
 • instagram
 • you tube