Haal meer uit je duiken
met Joe's Gone Diving
Dagelijkse duiktrips rond het eiland
Tulamben
Amed
Padang Bay
Candi Dasa
Manta Point
Seraya
Nusa Penida
Menjangan
En nog vele andere
PADI Cursussen van beginner to professional
Discover Scuba Diving
Open Water Duiker
PADI Specialities
Divemaster
Dive Instructeur
Duurzaam Duiken
  PADI Green Star
  Shark Guardian Center
  Support Aquatic Alliance
  Refill Bali Water Station
  Project Aware World Record Holder
Go Pro met Joe
Divemaster
Dive Instructeur
MSDT
Staff Instructeur
javascript

Op de beste duikstekken van Bali duiken

De duikstekken op Bali zijn een van de beste in de wereld. Duik met de adembenemende manta’s op Manta Point bij Nusa Penida of ontdek de mooie riffen van Menjangan eiland. Verken het beroemde Liberty Wrak in Tulamben en geniet van de aparte critters op Puri Jati. Klik op de links hieronder om de duiksites te bekijken. Er zijn meer dan 100 duikstekken op Bali, je vindt hier slechts een selectie. Joe’s Gone Diving is constant op zoek naar mooie nieuwe duiklocaties.

Oost-Bali: Padang Bay & Candidasa

De variëteit aan duikstekken rondom Padang Bay en Candidasa is indrukwekkend. Voor beide duikstekken vertrekken we vanuit Sanur naar Padang Bay met de auto (ongeveer 1 uur rijden) vanuit waar we met een traditioneel bootje naar de duikstekken varen. Anemoonvissen op Bali Naar de duikstekken rondom Padang Bay is het slechts 5 minuten varen, naar Candidasa zo’n 20 minuten.

In Padang Bay vind je 7 verschillende duikstekken die voor elk niveau geschikt zijn. Je vindt er mooie koraaltuinen vol met visleven zoals anemoonvissen, octopus en afentoe haaien en schildpadden, maar ook speciale muck-duikstekken met speciale critters zoals hengelaarsvissen, zeepaardjes en afentoe een blue-ringed octopus.

Duiken op Gili Mimpang en Gili Tepekong bij Candidasa betekent over het algemeen fantastische duiken op een van de mooiste koraallandschappen in Bali. De stroming kan er sterk en onvoorspelbaar zijn dus de duikstekken zijn alleen geschikt voor de ervaren duiker. Grote kans op schildpadden, haaien, en in het seizoen de maanvis (mola mola).


Nusa Penida / Nusa Lembongan / Manta Point

mantaroggen op BaliNusa Penida en Nusa Lembongan zijn kleine eilandjes ten zuidoosten van Bali. Je vindt hier indrukwekkende wandduiken, kunt in het seizoen vaak de maanvis (mola mola) spotten en met manta’s op Manta Point of Manta Bay duiken. De duiken op de noordkant van Nusa Penida en Nusa Lembongan zijn vaak stromingsduiken. We vertrekken vanuit Sanur met de speedboot. De duikstekken liggen op 45-60 minuten varen vanaf Sanur.


Tulamben

Op twee uur rijden van Sanur vind je het USAT Liberty Wrak bij Tulamben, een van de bekendste wrakduiken ter wereld. Dit wrak uit de tweede wereldoorlog, is bedekt met hard- en zachtkoralen en kent een grote variëteit aan onderwaterleven. Het beroemde USAT Liberty wral Tulamben Bali Naast het wrak vind je twee andere duikstekken hier, de Drop-Off en Coral Garden. We combineren deze duiken vaak in 1 dagtrip. Op 10 minuten rijden van Tulamben, ligt een ander wrak, in Kubu. Dit wrak heeft men in 2012 laten zinken en begint op zo’n 20 meter diepte. Volop duikstekken in dit gebied dus.


Amed

De riffen van Amed BaliAmed ligt op twee uur rijden vanaf Sanur. Je vindt diverse verschillende duikstekken hier, sommige direct bereikbaar vanaf de kant en andere een klein ritje met een traditionele boot. De duikstekken bij Amed hebben mooie koralen en volop klein visleven zoals de leaf scorpionfish, het dwergzeepaardje en sepia’s, maar ook regelmatig groter onderwaterleven zoals schildpadden en rifhaaien.


Menjangan Eiland

Duik Menjangan eiland BaliIn het noord-westen van Bali vind je een aantal fantastische duikstekken. Het bewijs van de variëteit die Bali te bieden heeft. De spectaculaire riffen en wanden van het Menjangan National Marine Park zijn zeker de lange rit waard. Geniet van het mooie onderwaterlandschap en het rijke visleven. Vanaf Sanur is het 4-5 uur rijden naar het noord-westen van Bali, dus we duiken hier alleen tijdens onze duiksafari’s.


Muck-duiken op Bali

Muck duiken BaliBali heeft een aantal fantastische muck-duikstekken. Je kunt muck-duiken eigenlijk het beste omschrijven als een soort schattenjacht naar bijzonder onderwaterleven. Over het algemeen vind je hier niet veel koraal, alleen de meest vreemde en bijzondere critters. De duikstekken liggen verspreid over het eiland, bijzondere muck-duikstekken zijn o.a.: de Jetty in Padang Bay, Seraya vlakbij Tulamben en Puri Jati helemaal in het Noorden. Bereid je voor op het duiken met enkele van de meest fantastische critters die de oceaan te bieden heeft.


Sanur

Sanur riffen BAliDe duikstekken rondom Sanur zijn dicht bij onze duikschool. De duikstekken zijn maar een paar minuten met de boot en ideaal als je niet zoveel tijd hebt. De condities kunnen erg variëren en het is niet altijd mogelijk om hier te duiken. We duiken hier vaak tijdens de PADI Instructor Development cursussen aangezien dit ook de locatie is waar de PADI Instructor Exams worden gehouden. Soms gebruiken we het ook voor andere cursussen. Misschien niet de meest spectaculaire duikstekken op Bali, maar je vindt hier een verrassende variëteit aan onderwaterleven zoals koraalduivels, kogelvissen en zeepaardjes.  • facebook
  • twitter
  • google
  • instagram
  • you tube